Eric Stuurbrink van De Batterijen in Ochten vertelt het!

Wat zijn de tuindrends voor 2020?

KESTEREN - Eric Stuurbrink, eigenaar van De Batterijen uit Ochten vertelt op 11 februari (20.00 uur) wat de tuindrends zijn voor 2020. Dat doet hij bij Helicon VMBO, Industrieweg 4 in Kesteren. Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, van niet-leden wordt een bijdrage van drie euro gevraagd.

Drie punten staan in de tuinen van 2020 centraal: Inner Retreat, Blended Cultures en Street Savage, gepresenteerd door de Tuinbranche Nederland. Duurzaamheid, biodiversiteit en watervriendelijkheid. Wat kunnen we verwachten?

Inner Retreat staat voor onthaasten, in de tuin zorgt bijvoorbeeld een houten vlonder voor rust en eenheid. In deze tuintrend vind je geen heftige kleuren of extreme vormen. Hangmanden met planten aan de pergola geven de tuin een intieme en extra groene uitstraling. Wittinten en transparante materialen versterken het kalmerend effect. Hemelwater kan eenvoudig wegvloeien in de borders, vijver en via de openingen van de vlonder. De tuin biedt ook een warm welkom aan vogels, vlinders, bijen en andere bestuivers.

Blended Cultures laat grenzen vervagen. Een zeer bonte mix van materialen, werelden en culturen. Verschillende planten, waarbij natuurtinten spelen met felle accentkleuren. Meubels en accessoires, lokaal en globaal, planten, inheems als exotisch geven de tuin een ongedwongen sfeer. Hemelwater wordt opgevangen in regentonnen.

Street Savage, imperfectie en vrijheid vormen het uitgangspunt. Een onconventionele uitstraling met invloeden uit de hiphopscene en van de straat. Industriƫle meubels, potten van gerecyclede materialen, schuttingen beschilderd met graffiti en op de grond ligt halfverharding. Planten staan veelal in potten in vrolijke kleuren. Door te kiezen voor nectarrijk groen kunnen vlinders, bijen en andere bestuivers volop toehappen. Welke stijl past bij u? (www.midden-betuwe.groei.nl)