Luna trots met brons op het podium. (eigen foto)
Luna trots met brons op het podium. (eigen foto)

Twee medailles en twee finaleplaatsen

voor turnsters DGV uit Dodewaard

DODEWAARD - Op 25 januari turnden de derdedivisie-turnsters van DGV Dodewaard alweer hun derde plaatsingswedstrijd. Na deze wedstrijd zou er duidelijk zijn wie er doorgaan naar de districtsfinale regio Oost.

Helaas ging DGV ook dit keer met een turnster minder naar Beekbergen. Ilse Pouwels heeft een knieblessure en moest deze wedstrijd daarom aan haar voorbij laten gaan. Silke Verwoert en Kim van Merkenstein (Junior) turnden in de eerste wedstrijd. Kim heeft een vervelende blessure achter de rug, maar stond er, na minimale training, toch mooi weer. Silke turnde een nieuwe opsprong op brug en haalde hiermee de eerste plaats. Kim werd derde op brug. Kim speelde op balk op safe door de salto weg te laten en werd ook hier keurig derde. Bij balk viel Silke lelijk tijdens het inturnen, maar ze wist zich te herpakken. Op balk werd ze tweede. Silke mocht voor de derde keer op rij het podium op, ze won het zilver. Kim eindigde op een mooie zesde plaats. Zowel Silke als Kim plaatsten zich ruim en zaten bij de 17 van de 33 turnsters die doorgaan naar de finale.

Luna van der Goes (Jeugd 2) begon haar wedstrijd met wederom een plaatje van een vloeroefening waar ze een mooie tweede plaats mee haalde. Ook haar balk en brugoefening gingen goed, bij beide haalde ze een plek in de top 5. Aan het eind van de wedstrijd mocht ook Luna het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Bij de categorie van Luna gingen er maar vier turnsters door naar de finale. Helaas zat Luna daar, ondanks haar derde plaats, niet bij. Toch kan zij erg trots zijn op haar prestaties!

De districtsfinale waar Kim en Silke in actie komen is op 8 februari in Hengelo.