Inloopmiddag voor senioren over

gebruik computer, iPad en Tablet

OPHEUSDEN - De StichtingWelzijnsActiviteiten Neder-Betuwe (SWAN) organiseert in samenwerking met SeniorWeb een inloopmiddag op donderdag 30 januari over het gebruik met computer, iPad of Tablet.

Er wordt vrijblijvend informatie gegeven over het aanbod van cursussen, zoals basiskennis Windows 10, Fotoboeken maken met Albelli, basiskennis iPad (Apple) en Tablet Android (Samsung). Enkele docenten zullen aanwezig zijn. De voorlichtingsmiddag wordt tussen 14.00 en 16.00 uur in de vergaderzaal in De Biezenwei in Opheusden gehouden. Aanmelden is niet nodig en is gratis toegankelijk. E-mail: digi@swanwelzijn.nl.

Snuffelen aan poëzie in Dodewaard

DODEWAARD - In het kader van de Poëzieweek 2020 (30 januari - 5 februari) organiseert Bibliotheek Dodewaard workshops voor kinderen en volwassenen.

Op vrijdag 31 januari en woensdag 5 februari kan men aan de slag met de gedichten: lezen, ontrafelen, zelf proberen te schrijven. Dat alles kan tijdens een workshop onder leiding van schrijfster, kunstenares en inspirator Yvonne van der Laan. De workshops zijn op beide dagen, voor kinderen van 15.00 tot 17.00 uur, en voor volwassenen van 19.00 tot 21. uur. Alle workshops zijn gratis, vooraf aanmelden is fijn, maar niet noodzakelijk.

Ochten viert verjaardag Beatrix

OCHTEN - Op vrijdag 31 januari viert Oranjevereniging Ochten-Eldik de verjaardag van Prinses Beatrix. Dit doen zij met een feestelijke lampionnenoptocht. Ieder jaar is het een gezellig spektakel voor kinderen, ouders, opa's en oma's en alle andere belangstellenden.

Vanaf 18:45 uur kunnen alle kinderen een gratis lampion afhalen bij de gezellige tent nabij Bloem&Zo op het Dokter M. van Drielplein. Een kwartier later start de optocht onder muzikale begeleiding van De Eigenheimers. Lokale ondernemers staan langs de route klaar om iedereen te voorzien van wat lekkers. De tocht eindigt weer op het plein waar de vereniging koffie, thee en chocomelk uitdeelt. "Vier de verjaardag van onze voorgaande vorstin mee."