Een uitdeelfoto van de reis in Roemenië 8 december 2019. Samen vonden we een pet in de doos, di ik gelijk bij de kleine jongen opzette... resultaat een grote glimlach! (foto: Lobke van Veenendaal)
Een uitdeelfoto van de reis in Roemenië 8 december 2019. Samen vonden we een pet in de doos, di ik gelijk bij de kleine jongen opzette... resultaat een grote glimlach! (foto: Lobke van Veenendaal) Lobke van Veenendaal

Hulp gevraagd voor vullen schoenendoos

OCHTEN - In het oude Aldi-pand in Ochten (molendam 11) staan bijna 10.000 mooi versierde én gevulde schoenendozen te wachten om verzendklaar gemaakt te worden. De schoenendozen zijn ingeleverd door scholen, kerken, verenigingen en mensen privé.

Het afgelopen jaar is er door meerdere vrijwilligers, dagbestedingen en crea-ochtenden, hard gewerkt aan mooie materialen om de dozen (wat helaas nodig is) bij te vullen. We houden namelijk niet van het vervoeren van lucht(!). Soms is deze schoenendoos echt het enige wat een kind krijgt, dus willen de doos zo mooi én vol mogelijk maken. En zorgen we dat alles wat erin zit, dat dat mag, schoon is, heel is, en klopt met de leeftijd op de doos.

"Zelf ben ik drie weken geleden mee geweest met een uitdeelreis van de schoenendozen in Roemenië. Hier hebben we op meerdere plaatsen de dozen mogen uitdelen. Dit gebeurde op scholen, kerken maar ook op de grote vuilnisbelt van Clui-Napoca. Dit was erg indrukwekkend... Super mooi om een glimlach op het gezicht van een kind te mogen toveren, door een mooi versierde én goed gevulde schoenendoos te kunnen geven! De kinderen konden, ondanks de moeilijke leefomstandigheden, echt even kind zijn...

De controle en verzendklaar maken van de ingeleverde dozen voor het doelland Togo, kunnen we niet alleen. Je bent meer dan welkom om te komen helpen. We starten maandag 6 januari en hopen 1,5 tot 2 weken open te zijn. Wil je meer over de actie? Of je aanmelden via het aanmeldformulier? Kijk dan op www.actie4kids.nl / VC Ochten. Je mag mij natuurlijk ook altijd mailen: lobkevanveenendaal@gmail.com."