Izak en Adriana op barre tocht door Scandinavië

KESTEREN - Ondernemer Izak van Dam uit Kesteren gaat van 2 tot 11 januari samen met zijn dochter Adriana deelnemen aan de ScanCoveryTrial. Ze rijden de rit voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat geld inzamelt voor het onderzoek naar GBS (Guillain-Barré Syndroom), waar Adriana ook door getroffen is.

De Trial gaat kriskras door Scandinavië. Honderd teams zullen zo'n ruim 7.000 kilometer afleggen onder extreme weersomstandigheden met veel sneeuw en temperaturen tot min 47 graden. "Het rijden voor het GBS is een bewuste keuze, omdat deze spierziekte veel impact heeft op het leven. Er is veel meer onderzoek nodig voor gerichtere behandelingen en meer bekendheid.

Adriana is in 2014 met de ziekte geconfronteerd. Uiteraard zijn Izak en Adriana op zoek naar sponsoren, die zich kunnen melden via de actiepagina https://gbs.spieractie.nl/actie/adriana-izak. Izak reed de rit al eerder met een familielid, die inmiddels is overleden. Wilt u persoonlijk contact, het mobiele nummer is 06 47144614."

Oliebollen bij Kunst na Arbeid

DODEWAARD - Maandag 30 december bakt muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Dodewaard weer oliebollen. De bestelformulieren worden in Dodewaard huis-aan-huis bezorgd.

Men kan ook bellen om de bestelling door te geven op telefoonnummer 0488 411258. Of door een mailtje te sturen naar kunst.na.arbeid@gmail.com. De bollen kosten net zoals voorgaande jaren weer vijf euro per zak met daarin tien bollen. Wilt u bollen zonder rozijnen? Dat kan ook. Geef dat dan op tijd aan ons door. Bestellen kan tot en met zaterdag 28 december. De bestelde oliebollen worden bij u thuis afgeleverd. Wilt u ze zelf op komen halen? Geen probleem. Kom dan maandag 30 december langs op Kalkestraat 53 in Dodewaard.