Afbeelding
Foto:

Oliebollen met

de smaak van 'goud'

RHENEN - ''Ook dit jaar zijn onze goed gevulde oliebollen weer door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. Die eer is ons al meerdere keren te beurt gevallen. Voor onze mensen die bij het bakproces betrokken zijn natuurlijk weer een mooie erkenning. Behalve het oliebollengoud is ons door genoemd centrum ook het saucijzenbroodje met goud bekroond'', aldus Cees de Jong.

De verkoop van de oliebollen, die rijkelijk gevuld zijn met stukjes appel, krenten en rozijnen, op het plein in winkelcentrum Oost is van maandag tot en met zaterdag. ''We zijn half november met de verkoop van de oliebollen, saucijzen, appelbeignets en andere lekkernijen begonnen. Vanaf de allereerste dag zat de loop er al goed in. De komende dagen verwachten we dan ook een topdrukte. Onze kraam is van alle gemakken voorzien. Een professionele kraam. We kunnen alles warm maken. De oliebollen worden gebakken in Rhenen. Aan de Molenstraat om precies te zijn. Waar het straks ook weer stormlopen wordt. We hebben hier in Buurtstede een pracht van een plek. Een gezellige plek ook. Vooral op de dinsdagmiddag. Dan wordt er een kleine markt gehouden. Een markt waar naast een groente-, ook een kaas- en een viskraam staan'', aldus Janneke.
Behalve in Rhenen en Veenendaal vinden de 250.000 gebakken oliebollen ook in Ede weer hun weg naar de consument. Cees de Jong: ''In Ede hebben we al tien jaar een kraam staan bij het Albert Heijn XL- filiaal aan de Keesomstraat. Tien jaar in Ede actief, voor ons is dat het bewijs dat onze producten met smaak worden gegeten. Dit jaar zal het niet anders zijn. Want ook nu weer hebben de oliebollen weer de smaak van goud. Goud gebruinde lekkernijen. Probeer daar maar eens weerstand aan te bieden''. Een bekroonde oliebol aan de kraam kost 1 euro. Voor tien stuks betaalt men 9,50 euro.