Choristers.
Choristers. nb

Aanmelden projectkoor Evensongs Rhenen

RHENEN - Dit jaar waren waren de koren van Guildford Cathedral en Bath Abbey te gast voor een Choral Evensong in de Cunerakerk. Graag zouden we met een vast koor invulling willen geven aan onze Choral Evensongs en zo bouwen aan een mooie traditie.

Om vanaf het begin een goede basis te leggen om de Engelse koormuziek op de juiste manier uit te voeren, werken we samen met Bea van der Kaaij als artistiek leider en haar vocaal ensemble Capella Sine Vinculis. Dit koor is door Bea opgericht direct na haar terugkeer uit Engeland in 2017. Bea en haar gezin hebben tien jaar in Engeland gewoond, gewerkt, gestudeerd, gezongen en voelen zich helemaal thuis in de Anglicaanse koortraditie en kerkmuziek. Twee van de vier kinderen waren choristers bij Lincoln Cathedral. De kern van het koor bestaat uit het gezin van der Kaaij en wordt aangevuld met gastzangers.

"Wil je meezingen? Dan is het wel zaak dat je ervaring hebt in het zingen van koormuziek, dat je goed noten kunt lezen, dat je de muziek thuis kunt instuderen en dat je je zangkwaliteit verder wilt ontwikkelen. Graag willen we ook starten met kinderen, net zoals een boys and girls choir in de Engelse kathedralen. Als je ouder bent dan zes jaar en goed kunt lezen dan ben je welkom."

Voor de scholing van zangers wordt gebruik gemaakt van de methode Voice for Life van The Royal School of Church Music England. "Voordat je toegelaten kan worden, doe je auditie bij Bea. De audities zijn gepland op 9, 16 en 23 januari. Wanneer je denkt dat dit iets voor je meld je dan nu aan via www.evensongrhenen.com."