DFS niet voorbij

ultra defensief DZC'68: 1-1

OPHEUSDEN - Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde een voetballend oppermachtig DFS de wedstrijd tegen DZC'68, die zich vooral bezighield met tegenhouden, tijdrekken en het simuleren van blessures. DZC’68 parkeerde de bus voor het eigen doel en het was aan de bezoekers om daardoor heen te komen.

Nadat een inzet van Edge net voorlangs verdween schoot Ilkhan over en in de handen van de keeper. Ook pogingen van Kiriwenno en Badjeck leverde voor de rust geen doelpunten op.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De Doetinchemmers parkeerden de bus van elf man rond de eigen zestien. DFS zag Goorman overschieten, Den Heijer naast en over koppen terwijl een kopbal van Kiriwenno in de handen van doelman Thus verdween. Nadat spits Badjeck een voorzet overtikte kreeg DZC'68 uit een vrije trap de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Doelman Van der Kracht was paraat en tikte de bal over. De aloude voetbalwet dat als jezelf niet scoort de bal aan de andere kant dan binnenvalt deed zich weer gelden. Na balverlies van DFS schoot Kleinlugtebeld DZC'68 tegen alle verhoudingen in op voorsprong. DFS zette nog een keer extra aan met een grote kop kans van invaller Yaldiz, die voorlangs kopte als gevolg. Zes minuten voor tijd schoot Yaldiz in de korte hoek de bezoekers naar de verdiende 1-1. DFS slaagde er daarna niet meer in om de winnende te maken tegen het ultra defensieve DZC’68.

Opstelling: Jordy van der Kracht,Kerem Cifci,Arjan Goorman,Aleksandar Lejic,Marijn de Kler,Jesse Edge, Michael den Heijer,Fatih Ilkhan,Zefanho Kiriwenno (68. Alper Yaldiz),Cedric Badjeck,Noë Bokila (68. Remy Raterink).