Ingezonden brief

Waarom gaan we nog stemmen wanneer Volksvertegenwoordigers zich niet aan de wet houden?



Gezien de PFAS en Stikstof eisen? Dient men vaak niet het algemeen belang, maar financieren elkaars stokpaardjes ongeacht of dit de economie stilligt. Wie had ooit gedacht dat iedere provincie nieuwe natuur zou aanleggen? In het afgraven van 300 hectare in het Binnenveld doet de provincie Gelderland dit en voert het Waterschap de ontgronding uit en betaalt 20 procent van 6.5 miljoen.
.
Wij dachten dat de 342 euro/jr welke wij gemiddeld aan Waterschapslasten betalen diende om ons aan droge voeten te helpen. Volgend jaar gaan de Waterschapslasten omhoog. Zo komen de natuurclubs aan financiƫn.
Immers zodra een coalitie gevormd is, verliezen Kamerleden, Statenleden of gemeenteraadsleden hun controle. Zeker als een coalitie bestaat uit vier partijen wordt de controlefunctie van bijvoorbeeld Raadsleden tegen de Dualisering wet Elzinga van 2002 in genegeerd. Men deelt elkaar cadeaus uit op onze kosten.

Op 12-11-2019 heeft de gemeenteraad van Rhenen besloten een kleine openbare school met 53 leerlingen af te breken en een nieuwe school te bouwen voor 4.1 miljoen, dit is 77.358 euro per leerling. Terwijl de coalitie aankondigt dat de Woonlasten in 2021 met 10 procent stijgen?
De Schoolwet zegt dat 110 leerlingen minimum is voor kleine kernen, 200 leerlingen voor een nieuwe school.
Terwijl er een degelijke Openbare school al jaren leeg staat wegens te weinig leerlingen, en er Openbaar Montessori onderwijs is welke graag die 53 leerlingen zou willen ontvangen. Als de wet Elzinga niet gehandhaafd wordt is een oppositiestandpunt nutteloos. Noodzakelijker investeringen zijn niet mogelijk wegens uitgave van 4,1 miljoen.

Jan Wiesenekker, Achterberg