DFS knokt zich naar 3 punten!

OPHEUSDEN - Nadat een kluts voor de goal van de bezoekers niets opleverde schoot spits Badjeck DFS vanaf de strafschopstip op voorsprong, 0-1. De voorsprong was van korte duur, want zes minuten later schoot Post de gelijkmaker achter doelman Van der Kracht, 1-1.

Daarna schoot Ilkhan naast en en zag Badjeck zijn inzet op het dak van het doel eindigen. Aan de andere kant schoot ‘vedette’ Gouriye voorlangs. Iets na het half uur schoot Badjeck DFS weer op voorsprong, 1-2 Doelman Van der Kracht voorkwam, in de slotfase van de eerste helft, met een prima save de gelijkmaker van WHC.

In de tweede helft pareerde doelman Kuiper met een prima redding een inzet van Badjeck. De wedstrijd werd er vervolgens van beide kanten niet beter op. DFS liet zich teugzakken tegen WHC dat optisch een overwicht had, zonder heel veel grote mogelijkheden te creëren. Elf minuten voor tijd kwam de thuisploeg via Gouriye op 2-2. De ingevallen Alakmak liet zes minuten voor tijd de DFS-aanhang juichen door een afvallende bal achter doelman Kuiper tegen de touwen te strepen, 2-3. WHC ging daarna alles of niets spelen op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot liet DFS een aantal mogelijkheden op de beslissing liggen zodat het spannend bleef. De warrige scheidsrechter voegde liefst acht minuten blessuretijd aan de wedstrijd toe, waarin WHC met een kopbal naast nog dichtbij de gelijkmaker was.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Max Jansen, Aleksandar Lejic, Marijn de Kler, Jesse Edge, Arjan Goorman, Fatih Ilkhan (77. Furkan Alakmak), Alper Yaldiz (62. Zefanho Kiriwenno), Cedric Badjeck, Noë Bokila.