PCOB-senioren laten zich

voorlichten over medicijngebruik

KESTEREN - Het zal niemand verbazen dat senioren doorgaans grootgebruiker zijn van medicijnen. Dat er daarbij nog wel eens fouten gemaakt worden, is ook geen nieuws. Het is soms best ingewikkeld, zeker als er meerdere soorten tegelijkertijd moeten worden ingenomen. Goede voorlichting over medicijngebruik is daarom van groot belang en wie kan dat beter doen dan de verstrekkers van medicijnen: de apotheker.

Daarom heeft het bestuur van de afdeling Kesteren en Omstreken van de landelijke PCOB – de Protestants-Christelijke OuderenBond – apotheker John Wisman uitgenodigd om in haar ledenbijeenkomst van 9 oktober het onderwerp doelmatig en veilig medicijngebruik te bespreken. Wisman is apotheker in de dorpen Ochten en Kesteren. Waar moeten we op letten? Wat is er te verwachten aan nieuwe ontwikkelingen? Welke rol speelt de zorgverzekeraar op de medicijnkeuze?

"Bent u geïnteresseerd in het onderwerp, maar bent u geen lid van de PCBO, schroom niet om naar de bijeenkomst op 9 oktober te komen, want u bent welkom als gast van de PCOB in het fanfare-oefenlokaal op sportpark De Leede in Kesteren. Vanaf 14.00 uur is een ieder welkom; de bijeenkomst begint om 14.30 en is om 16.30 uur afgelopen."

Elke tweede woensdag van de maand komen de leden van de PCOB bijeen. Er komt dan een thema aan de orde. Dat kan een historisch, een medisch, een sociaal, een juridisch of een ander onderwerp zijn. Behalve dat je er wat van opsteekt, is het ook nog gezellig!

Meer informatie? Bel Evert Oskam op 06 22555575 of email pcob@oskamkesteren.eu.