De heer en mevrouw Vermeer-Methorst en wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe. (foto: Van Beek Fotografie Dodewaard)
De heer en mevrouw Vermeer-Methorst en wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe. (foto: Van Beek Fotografie Dodewaard) Van Beek Fotografie Dodewaard

Gouden echtpaar

in Opheusden

OPHEUSDEN - Op woensdag 2 oktober mochten de heer en mevrouw Vermeer-Methorst herdenken dat zij elkaar vijftig jaar eerder het jawoord gaven. Namens de gemeente bracht wethouder Nees van Wolfswinkel het bruidspaar felicitaties en bloemen.

Jaap Vermeer (74), geboren in Barneveld, en Nellie Vermeer-Methorst (72), geboren in Wageningen, zijn destijds in Valburg getrouwd en in Opheusden gaan wonen. Zij kregen zes kinderen, 34 kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

De heer Vermeer heeft ruim 40 jaar in de uitgeverijbranche gewerkt. Mevrouw Vermeer zorgde voor de kinderen en voor het huishouden. Daarnaast ondersteunde zij haar man die vrijwilligerswerk verrichtte in drie pijlers in de samenleving: politiek (SGP), onderwijs en kerk. In 2018 werd de heer Vermeer hiervoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.