Ingezonden brief

Rhenense brug verbreden

gaat voorlopig niet door

Stil rondom de uitbreiding van de Rhenense Brug sinds de stikstofuitspraak. Niet alleen de woningbouw is stilgelegd, maar ook de betere doorstroming op de N233 en de verdubbeling van de Rhenense brug.

Leden van de klankbordgroepen die al tien jaar waarschuwen rustig aan te doen met het natuurgebied Blauwe Hel naast de N233 en 30 m vanaf bedrijventerrein Nijverkamp van een jarenlang officieel natuurgebied deze om te zetten naar Natura 2000. Idem de Rijnoevers. Krijgen nu gelijk.

Had Blauwe Hel maar natuurgebied gelaten, en niet de 200 hectare goede agrarische grond met vele miljoenen belastinggeld afgegraven tot nat natuurgebied. Immers wil een bedrijf uitbreiden of een vrachtwagen erbij koopt, moet deze via een duur rapport aantonen dat de nieuwe vrachtwagen geen extra stikstof brengt op natuurgebied Blauwe Hel. Fel hebben MKB/VNO jarenlang hier tegen geprotesteerd onverantwoord risico voor bestaande en nieuwe ondernemers op bedrijventerrein Nijverkamp. En Rhenen.

Het was al zo dat als een agrariƫr uit Achterberg zijn stal wilde vernieuwen, hij moest aantonen dat dit geen invloed had op bijvoorbeeld de natuur op de Ginkelse hei tien kilometer verder. Bestuurders in Frankrijk hebben maar toestemming gegeven voor veertig bestaande natuurgebieden, dat is een heel verschil met ons kleine betweterige landje.

Het gevolg is dat de bureaucratie toeneemt dus de OZB zal ook wel omhoog gaan. Ondanks vragen aan de overheden hoe het nu verder moet, krijg je geen of alleen domme antwoorden van de verantwoordelijk wethouder. Misschien weet een lezer een goede oplossing om van de files van de Rhenense brug af te komen?

De heer Wiesenekker, Achterberg.