Vierde plaatsen

voor SWPN in Hockenheim

DODEWAARD - Het was een weekend met ups en downs voor SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind tijdens de IDM in Hockenheim. Melvin van der Voort behaalde zijn beste uitslag van het seizoen met een vierde plaats in de Supersport 300 en ook Wayne Tessels werd vierde in de natte tweede Supersport 600 race. Ricardo Brink kende een moeilijk weekend in de Superbike.

De eerste trainingsdag van Ricardo viel in het water. Tijdens de kwalificaties was de baan droog. Hij eindigde alle twee de kwalificaties als tiende. Voor de tweede race had het geregend. Hij stond op een regensetup met een slick achter toen de race werd uitgesteld. In de tussentijd was de baan flink aan het opdrogen. Met de regensetup op een droge baan was het niet te doen voor hem en besloot hij om naar binnen te komen.

Voor Wayne Tessels was afgelopen weekend de eerste kennismaking met de Hockenheimring op de Yamaha R6. In de kwalificaties wist hij zich wel constant te verbeteren, hij werd dertiende. In de eerste race finishte hij als tiende. In de tweede race was het nat. De Yamaha-coureur ging goed om met de omstandigheden en sloot het seizoen af met een vierde plaats.

Melvin van der Voort kon zich net als tijdens de voorgaande evenementen meten met de snelste rijders. De 14-jarige rijder plaatste zich als zevende voor de wedstrijden. In de eerste race had hij een mindere start, maar wist daarna heel knap alleen een gat van drie seconden te dichten naar de zeven koplopers. Hij kwam als zesde over de finish. In de tweede race deed hij het nog beter en scoorde hij zijn beste seizoensprestatie door als vierde te finishen.