De leden van Kidzplosion met een gedeelte van het afval. (eigen foto)
De leden van Kidzplosion met een gedeelte van het afval. (eigen foto) eigen foto

Succesvolle Waaljutdag DGV Dodewaard

DODEWAARD - Ook in het najaar op 28 september deed DGV Dodewaard mee aan het Waaljuttersproject. Dit project gaat om het schoonmaken en houden van de uiterwaarden van de Waal en door hieraan mee te doen kunnen verenigingen geld verdienen voor de clubkas.

Dit keer werd er opgeruimd door een aantal leden van de dansdemogroep Kidzplosion aangevuld met twee streetdance assistenten en een aantal ouders. Ondanks dat het maar een klein clubje was wisten zij wel van aanpakken! Er werden zestien zakken en nog diverse grote stukken afval opgeruimd en dat nadat het traject nog geen zes maanden geleden ook al helemaal schoongemaakt werd.

Naast veel plastic, flessen en verpakkingen werden er ook weer 'bijzondere' vondsten gedaan zoals een tafeltje, vuurwerk, sokken, kleding, luiers en een barbecue compleet met roosters en bakje satésaus.

DGV wil graag Houtenveranda.nl bedanken voor het beschikbaar stellen van de bus en kruiwagens. Na afloop hebben ze lekkere broodjes -gemaakt door cafetaria-eetcafé Willem- gegeten en wat gedronken in de voetbalkantine. DGV hoopt ook volgend jaar weer van de partij te zijn om zo de omgeving van de Waal schoon te houden.