Publiek tijdens de voorstelling van TG Playback. (foto: TG Playback)
Publiek tijdens de voorstelling van TG Playback. (foto: TG Playback) TG Playback

Log In: theatervoorstelling voor ouders

OCHTEN - Na het succes van de voorstelling 'Praten met je Puber' in 2018 keert Theatergroep Playback terug naar Dorpshuis Ochten met een nieuwe voorstelling. 'Log In' gaat over hoe internetgebruik en sociale media een plek te geven in de dagelijkse opvoeding van pubers.

De voorstelling wordt gehouden op dinsdag 26 november en is gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is gewenst. Vloggen, gamen en chatten: tijdens ‘Log In’ nemen ouders een kijkje in het digitale leven van jongeren. Het dagelijks posten en de continue online interactie hebben invloed op het zelfbeeld van jongeren. Bij het leren omgaan met digitale media spelen ouders een grotere rol dan vaak gedacht, blijkt uit recent onderzoek. Hoe houd je pubers op sociale media in de gaten? Welke afspraken zijn reëel over computer- en telefoongebruik? ‘Log In’ geeft ouders inzicht in hoe ze internetgebruik en sociale media een plek kunnen geven in de dagelijkse opvoeding.

Het acteursteam van Theatergroep Playback (www.tgplayback.nl) schetst via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Het houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante voorstelling gericht op effectieve communicatie tussen ouders en hun pubers.

De organisatie is in handen van het jongerenwerk van Mozaïek, Iriszorg en Dorpshuis Ochten. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar: dorpshuisochten@gmail.com.