Afbeelding
Foto:

Kroon op 15 jaar Nijmegen-Noord

NIJMEGEN - De Waalsprong, die nieuwe wijk aan de overkant van de Waal heet nu Nijmegen-Noord en bestaat vijftien jaar. Zondag 26 april, de avond voor Koningsdag, zal er in het voorzieningenhart De Klif een wijkfeest gehouden worden. Burgemeester Bruls zal het startsein geven van een muzikaal avondvullend programma dat geheel in het teken staat van verbinding. Aanvang: 20.00 uur.

Het wijkfeest begint met de lancering van de NoorderSong, een wijklied gemaakt door een aantal bewoners uit de wijk. Het lied zal gepresenteerd worden met beelden van voetballers, dansers, zangers en muzikanten. Jong en oud doen mee, van vier tot 86 jaar! Alles komt samen in de NoorderSong.

Maar de NoorderSong staat niet op zichzelf. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door een sing-a-long met ons wijkkoor de Klif Eastwood Singers onder leiding van Geerten Peek. Dit koor bestaat dit jaar ook alweer tien jaar. Er komen gastoptredens van onze wijkgenoten Michiel Kok en Henri Doelemans. De band Central Station zorgt voor spetterende muziek waar zeker op gedanst kan worden! De avond wordt met nog meer muziek afgesloten met dj Funk Soul Brother. Tijdens de optredens zullen er foto's getoond worden van vijftien jaar ontwikkeling stadswijk Nijmegen–Noord. De presentatie is in handen van Marc van Nijnatten, de eerste voorzitter van onze wijkraad, bewoner van het eerst uur en raadslid binnen gemeente Nijmegen.

Door de inzet van wijkraad, NoorderSong, Klif Eastwood Singers, beheerders van De Klif, sportvereniging OSC, Waalsport en sponsoren en heel veel vrijwilligers uit de wijk is deze avond tot stand gekomen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Klif en bij OSC á 2 euro 50 (inclusief consumptie en hapjes).