Koningsdag in het centrum van Rhenen onzeker!

Algemeen

RHENEN - “Feest, wie houdt er nou niet van een feestje. Iedereen zal in haar of zijn leven een feestje hebben georganiseerd. Sommigen vinden het geweldig om te organiseren en daar willen wij het nou graag even over hebben. ‘Wij’ zijn de Stichting Oranjedag Rhenen (SOR) en de organisator van het evenement Koningsdag, dat wordt gevierd in het centrum van Rhenen. Koningsdag 2022 kon gelukkig weer op een ouderwets gezellige manier gevierd worden. Een feest wat wij moeten koesteren en in stand moeten houden.”

Het organiseren van een feest zoals Koningsdag in Rhenen wordt gevierd, kost behalve veel geld ook veel tijd. De SOR is een stichting zonder winstoogmerk en zonder eigen vermogen. De bestuurders zijn vrijwilligers, die hun vrije tijd steken in de organisatie. De financiering is zeker onderwerp van gesprek, maar belangrijker is de inzet van vrijwilligers. 

Door de grote druk op de huidige kleine groep bestuurders (zes vrijwilligers) die het geweldig vinden om het feest voor de inwoners van Rhenen te organiseren, maar klem komen in hun (vrije) tijd door hun zakelijke verplichtingen, haken af. De SOR dreigt dus op te houden met haar bestaan als er niet meerdere vrijwilligers zijn ,die zich beschikbaar stellen voor de organisatie van Koningsdag 2023. 

“Heel bot, heel kort, maar zonder vrijwilligers geen Koningsdag 2023 in Rhenen. De SOR heeft een motto: ‘Samenwerking is de kracht van resultaat’. Wij hebben elkaar hard nodig om Koningsdag 2023 te organiseren en te vieren. Als er voldoende deelname is starten de voorbereidingen weer in oktober. Organiseer jij ook mee, stuur een mail naar info@oranjedagrhenen.nl.”

Oranjegroet, het ‘nog zittende’ bestuur van de Stichting Oranjedag Rhenen.

Uitgelicht

Digitale krant