Dame.
Dame. Foto: Pixabay

Bijeenkomst: wondere wereld van dementie

Algemeen

ECHTELD - Opvallend is dat de omgeving afgestemd is op mensen met gezonde hersenen, medewerkers, familie en vrijwilligers en niet op de mens met beschadigde hersenen, de dementerenden. In zo’n omgeving kunnen dementerenden niet goed functioneren, en daardoor lijken ze meer dement dan ze eigenlijk zijn.

Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken hoe gunstig/ongunstig de omgeving is. Denk bij omgeving onder meer aan communicatie, inrichting, dagstructuur en dagbesteding. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
Onder meer ‘gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk’. Doel: bewust worden van gunstige en ongunstige factoren in de omgeving van dementerenden.
Tevens handreikingen om de omgeving met elkaar gunstig te maken.
Onder meer ‘kijken door de ogen van de dementerende’. Doel: leren aansluiten bij de mogelijkheden van mensen met dementie

Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 oktober van 19:00 tot uiterlijk 21:00 uur. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Deze bijeenkomst wordt gegeven door Caroline van Gessel, brein omgevingscoach, werkzaam bij Zorgcentra de Betuwe. Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is welkom.
Locatie: De Bonenkamp, Stationsweg 31, Echteld. Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden. Wel is het fijn als men zich aanmeldt via info@welzijnrivierstroom.nl onder vermelding van ‘bijeenkomst dementie’.

Uitgelicht

Digitale krant