Op de eerste zondag van de maand is er live muziek.
Op de eerste zondag van de maand is er live muziek.

Weekendopenstelling kerk Ressen weer van start

Algemeen

RESSEN - Sinds 1 mei zet de kerk in Ressen op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur haar deuren weer open. Een team van vrijwilligers ontvangt dan graag toevallige voorbijgangers of bewuste bezoekers. Het een van de oudste romaanse kerken in Nederland, dus zeker interessant om eens van binnen te bekijken.

Velen kennen de kerk van Ressen van de buitenkant, maar de deur is meestal dicht. Nu is er de kans om eens binnen te lopen en te genieten van de rust, even stil te staan bij het leven van alledag of een kaarsje te branden. Bent u meer geïnteresseerd in de historie van deze bijzondere kerk, dan is er veel te zien van de rijke geschiedenis van deze kerk. Het interieur geeft een goed beeld van de lange historie en hoe de tijd daar zijn geschiedenis heeft achter gelaten. De gastvrouwen en -heren vertellen graag over deze kerk en hun persoonlijke betrokkenheid bij deze unieke plek. Een diapresentatie laat de geschiedenis van de kerk zien. Ook zijn er boeken te koop met meer informatie over deze historische plek.

Beleef de kerk met live muziek

Elke eerste zondag van de maand - te beginnen op 1 mei - is van 13.00 tot 16.00 uur live muziek te horen. Vrijwilligers die een muziekinstrument bespelen laten dit graag aan de bezoekers horen. Orgel, piano, diverse blokfluiten, trekzak en percussie komen in deze kerk goed tot hun recht. Loop gerust binnen om van deze amateurmuziek te genieten.
Meer informatie op www.4-plek.nl.

Uitgelicht

Digitale krant