Podiumfoto Thom van der Ree. (foto: Klaus Muller)
Podiumfoto Thom van der Ree. (foto: Klaus Muller) Foto: Klaus Muller

Brons voor Thom van der Ree

NEDER-BETUWE - Zaterdag 2 oktober behaalde Thom van der Ree een mooie bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap judo in de klasse tot 60 kilogram.

De pas 18-jarige tweedejaars junior uitkomend voor stichting Top Judo Nijmegen had zich drie weken geleden tijdens het Nationaal Kwalificatie Toernooi geplaatst voor het NK. Ook daar behaalde hij een derde plek. Hij verwierf daarmee een plaats bij de beste 12 judoka’s in zijn gewichtsklasse van Nederland die om de nationale titel mochten strijden.

Tijdens het toernooi verliep de weg naar de halve finale vlotjes. Elke partij werd overtuigend en voortijdig op ippon gewonnen. De halve finale verloor hij helaas tegen de latere Nederlands kampioen. De strijd om brons was zenuwslopend. Uiteindelijk viel de beslissing in de golden score (verlenging) en won hij weer op ippon.

Zijn volgende doel is een goede prestatie neer te zetten op het zeer zwaar bezette International Masters Bremen-toernooi. “Het zal niet makkelijk worden maar ik ga voor het maximale”, aldus Thom.