Afbeelding

Logopedie bij kinderen en volwassenen 'Wanneer ga je naar een logopedist?'

Zakelijk Zakennieuws

Voor wie is logopedie en wanneer ga je naar een logopedist? Dit zijn vragen waar nog regelmatig verwarring over ontstaat. Bij Praatjuf zien wij zowel kinderen als volwassenen met veel verschillende problemen, maar deze hebben vaak te maken met communicatie.

Als praten niet (meer) goed gaat, kan een logopedist helpen. Voor kinderen, die nog niet praten of minder verstaanbaar zijn dan leeftijdsgenootjes. Als je stottert. Als je stemklachten hebt. Maar ook als je lijdt aan de ziekte van Parkinson. Of als er vaak tegen je gezegd wordt dat ze je niet kunnen verstaan. Ook bij speekselverlies en problemen met kauwen en slikken, kan een logopedist je helpen. Een logopedist is er dus voor jong en oud, voor elke leeftijd. Zelfs voor zuigelingen en baby's. Dan kunnen zich problemen voordoen bij de overgang van borst- naar flessenvoeding, of van de fles naar hapjes. Bij volwassenen kan de logopedist bijvoorbeeld hulp bieden met de spraak en/of taal na een hersenbloeding of hartinfarct.

Bij Praatjuf staat de cliënt centraal. Er wordt in een veilige omgeving geluisterd naar de cliënt. We houden ook altijd contact en overleg met de omgeving van de cliënt om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. We vinden dat deze contacten bijdragen tot een beter resultaat.

Heeft u vragen? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl

Uitgelicht

Digitale krant