Mannetje en vrouwtje Lepelaar
Mannetje en vrouwtje Lepelaar Foto: Koos Dansen

Lezing en fietstocht van vogelfotograaf Koos Dansen

Evenement

BETUWE - Koos Dansen stapt het weiland in. Stapje voor stapje nadert hij een groepje vogels. Helaas: ze gaan er vandoor. “Soms zit het mee; soms zit het tegen”, zegt Dansen.

Hij is dé ideale persoon om bij in de leer te gaan om vogels te leren kennen en herkennen. Op geduldige wijze vertelt hij en legt hij uit. “Ik vind het vooral leuk te proberen mensen de ogen te openen voor de fascinerende flora en fauna dicht bij huis waar men als regel weinig benul van heeft. Ik hoop dan natuurlijk dat men zelf ook meer op avontuur gaat, geniet en ook zorg wil dragen voor de kwaliteit van de eigen leefomgeving.” U kunt dit allemaal gaan meebeleven via een lezing en (optioneel) een heerlijke fietstocht.

Dansen: “Hierbij staan we vooral stil bij de ontwikkelingen in Park Lingezegen. Vogelsoorten die we in mei kunnen tegenkomen zijn onder meer visdief, slobeend, bergeend, lepelaar, kluut, kleine plevier, tureluur, fuut, waterral, rietgors, baardman, blauwborst, veldleeuwerik, gele kwikstaart, bruine kiekendief en torenvalk.”

Is uw belangstelling gewekt? Meldt u dan aan voor de lezing op maandag 7 mei van 20 tot 22 uur in De Wieken, Prinses Irenestraat 49, Elst. Deelname kost 5 euro per persoon. De fietstocht is dinsdag 22 mei van 8.00 tot 12.00 uur (25 kilometer). Deelname kost 2,50 euro per persoon, te betalen aan Dansen. Aanmelden kan uiterlijk tot 30 april bij Wil Teunissen 06 30764452; e-mail: wilteunissen1956@gmail.com; www.fortefit.nl.

Uitgelicht

Digitale krant