Logo gemeentenieuwsonline.nl
Pauline Vroom. (foto: Hans Ideler)
Pauline Vroom. (foto: Hans Ideler) (Foto: Hans Ideler)

Pauline Vroom in De Vlam

RHENEN - Van 8 december tot 15 maart 2020 is er een expositie met werken van beeldend kunstenares Pauline Vroom in De Vlam, spiritueel en cultureel ontmoetingscentrum, Beukenlaan 2 in Rhenen.

De expositie wordt geopend op zondag 8 december 12:00 uur in aanwezigheid van de kunstenares. Zij gaat graag in op uw vragen over haar werk en tijdens het bezichtigen kunt u genieten van een drankje en een hapje.

Pauline Vroom, 1946, kunstschilder, woont en werkt in Rhenen. Zij is onlangs gekozen tot Kunstenaar van het jaar 2019 van Rhenen en kreeg een plek op de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum. Zij schilderde, tekende en schreef gedichten vanaf de lagere school. Een grote inspiratiebron is voor haar de natuur, zoals die in het dagelijks leven en eigen omgeving te ervaren is. Pauline werkt vanuit de herinnering aan wat haar geraakt heeft. Vaak zijn dat beelden, die teruggaan tot in de kindertijd. Zij combineert die beelden tot een schilderij.

Pauline studeerde onder andere aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem, de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en bij individuele kunstenaars. Zij heeft deelgenomen aan groeps - en solotentoonstellingen sinds 1970 in Nederland, België en Duitsland.

Iedereen is welkom bij de opening van de expositie op zondag 8 december 12.00 uur. Het belooft een sfeervolle middag te worden. Toegang is gratis. Na de openingsmiddag is de expositie te bekijken rond de lezingen, films en concerten in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Meer informatie staat op www.devlam-rhenen.nl.

Meer berichten