Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het team. (foto: Mariese van Ekeris)
Het team. (foto: Mariese van Ekeris) (Foto: Mariese van Ekeris)

Groep leerlingen richt Expeditie Zuid-Soedan op!

VEENENDAAL - Mijn school, het Ichthus College, verleent ieder jaar twaalf vwo-5 leerlingen de kans om een land te bezoeken, wat hulp nodig heeft, om de mensen daar te bemoedigen en met geld projecten daar te steunen. Dit jaar is het Zuid-Soedan. Wij hopen volgend jaar eind april, in samenwerking met de GZB, de Zuid-Soedanese vluchtelingenkampen te bezoeken.

Door Samuel van Dongen

Zuid-Soedan ligt in Noord-Oost Afrika en is het jongste land van de wereld. Sinds de oprichting in 2011 kampt het land al met burgeroorlogen en corrupties, waardoor er miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen. Velen van die vluchtelingen hebben trauma's opgelopen en hebben veel achter moeten laten. Duizenden leven nu al lang in vluchtelingenkampen, zoals die in Noord-Oeganda, die we gaan bezoeken. Daar leven velen een leven, waarin ze onzeker zijn van hun toekomst en gezondheid. Wij hopen ze meer hoop te brengen door ze te ontmoeten, met ze in gesprek te gaan en te zien hoe ze leven. Ook hopen we een bedrag van minimaal 15.000 euro voor ze op te halen, voor bijvoorbeeld vaktraining voor jongeren en hulp aan jonge vrouwen.

Er is dus nog veel werk voor de boeg. Vanaf begin dit schooljaar is er van ons gevraagd allerlei acties te organiseren om dit geld op te halen. Zo worden er af en toe verkoopacties op onze school georganiseerd. Ook vind er op onze school op de nacht van 19 op 20 december een lessenmarathon plaats, waar leerlingen zich voor kunnen aanmelden om de hele nacht door workshops te krijgen.

Hiernaast hebben we nog steeds alle hulp nodig; u kunt ons steunen via www.expeditiezuidsoedan.nl.

Meer berichten