Logo gemeentenieuwsonline.nl
Silke met goud op het hoogste podium. (eigen foto)
Silke met goud op het hoogste podium. (eigen foto) (Foto: eigen foto)

Mooie start turnseizoen DGV Dodewaard

DODEWAARD - Na bijna een half jaar begon op zaterdag 23 november het wedstrijdseizoen weer voor de turnsters van DGV Dodewaard. Deze eerste wedstrijddag gingen vier turnsters met hun trainer naar Beekbergen voor hun eerste plaatsingswedstrijd in de derde divisie. Er worden drie plaatsingswedstrijden geturnd, de beste twee tellen voor plaatsing voor de districtsfinale later dit seizoen.

Kim van Merkenstein en Silke Verwoert (Junior) waren al vroeg in de turnhal. Voor Kim was dit haar 1e wedstrijd bij de Junioren, een categorie waar twee geboortejaren zijn ingedeeld. Beide meiden turnden een bijna foutloze wedstrijd. Kim turnde een mooie balkoefening met, heel stoer, een salto erin. Dit was goed voor de 1e plaats op balk. Na 4 toestellen eindigde ze op een mooie 5e plaats. Silke kreeg de meeste punten van alle turnsters met haar half in, heel uit op sprong. Op brug werd ze 2e, mede door haar hoge opzwaaien. Hiermee wist zij zich knap naar het goud te turnen.

Luna van der Goes (Jeugd 2) turnt dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof. Zij mocht nu eigen samengestelde oefeningen laten zien met wisselend succes. Luna moest helaas 2 keer de balk verlaten tijdens haar oefening. Ze wist zich te herpakken op het volgende toestel vloer waar ze een mooie oefening liet zien, wat haar de 3e plaats op vloer opleverde. Luna werd 9e.

Tenslotte kwam Ilse Pouwels (Jeugd 1) in actie. Ook Ilse eindigde op balk in de top 3 en liet een mooie vloeroefening zien. In het eindklassement werd Ilse keurig 7e. Een mooi begin van het seizoen voor DGV! Na al veel mooie dingen en nog wat verbeterpunten op naar de volgende wedstrijd op 14 december.

Meer berichten