Logo gemeentenieuwsonline.nl
Krakeenden. (foto: Herman Hendriks)
Krakeenden. (foto: Herman Hendriks) (Foto: Herman Hendriks)

Vogels spotten in De Waalwaard bij Dodewaard met IVN RijnWaal

DODEWAARD - De vogeltrek is bijna voorbij maar er zal zeker nog een laatste staart te zien zijn van de trekvogels. De standvogels blijven en wie weet welke vogels we verder nog tegenkomen. Mogelijk de winterlijster zoals de kramsvogel of koperwiek.

Maar ook wintereenden zoals de brilduiker of een nonnetje. En natuurlijk de roofvogels zoals buizerd en torenvalk of watervogels zoals de fuut en krakeend. Ook is er kans op de grote gele kwikstaart en meer dan vijf soorten ganzen.                        

De Waalwaard bij Dodewaard is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal. De start is zondag 1 december om 09:00 uur op de parkeerplaats bij de voormalige steenfabriek afrit bij Waalbandijk 68 in Dodewaard. De tocht duurt twee uur. Gids is Ben Brouwer (06 53927477).

Meer berichten