Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Feestelijke opening Heuzesepad in Opheusden: Tweede Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Op zaterdag 30 november vindt in Opheusden de feestelijke opening plaats van het Heuzesepad, het tweede Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe.

Het Heuzesepad is een rondwandeling van elf kilometer langs rivieren, door uiterwaarden en het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt in het mooie buitengebied van Opheusden. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Recreatiepark De Markplas, Markstraat 1 in Opheusden.

Wethouder Herma van Dijkhuizen van de gemeente Neder-Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Fanfare Kesteren geeft een optreden. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling over een deel van het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente Neder-Betuwe, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in de gemeente Neder-Betuwe is het 120ste Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Het Heuzesepad sluit aan op het Marspad in Kesteren en het Nudepad in Wageningen. Het Heuzesepad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe, Combinatie Dijkverbetering HOP en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij het gemeentehuis van gemeente Neder-Betuwe Primera en VVV’s in de regio.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Meer berichten