Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemers aan de JobGrouptraining en de trainers. (foto: Tjark Struif Bontkes)
Deelnemers aan de JobGrouptraining en de trainers. (foto: Tjark Struif Bontkes) (Foto: Tjark Struif Bontkes)

Jobhulpmaatje Rhenen

RHENEN - Dinsdag 12 november ontvingen tien deelnemers aan de JobGrouptraining hun certificaten uit handen van de voorzitter Arie van der Staaij. Zij volgden een training van zeven bijeenkomsten van Jobhulpmaatje in de Gedachteniskerk onder leiding van Eline van Berkum en Martijn van Kesteren.

Deze training is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte baan, en daarbij graag een steuntje in de rug willen hebben. Tijdens de bijeenkomsten werd aandacht besteed aan de achtergrond, de kwaliteiten en motivatie van de deelnemers, waardoor ze een beter inzicht kregen in zichzelf. Vervolgens leerde men hoe de arbeidsmarkt werkt en welke mogelijkheden deze voor een ieder persoonlijk biedt. Tenslotte werd er geoefend met het opstellen van een cv en het presenteren van jezelf. De training werd afgesloten met het houden van een zogeheten elevatorpitch, waarbij iedere deelnemer zich in een zeer korte tijd presenteerde voor een breder publiek.

De deelnemers waren enthousiast over de opzet van de training en de begeleiding. Een belangrijk punt daarbij was, dat er tijdens de training een hechte onderlinge band ontstond waarin men elkaar steunde en bemoedigde. Bij voldoende aanmeldingen zal de volgende JobGrouptraining naar verwachting begin 2020 van start gaan. Meer informatie staat op jobhulpmaatjerhenen.nl.

Meer berichten