Claudia Y Manito. (eigen foto)
Claudia Y Manito. (eigen foto) Foto: van Manito gekregen

'Claudia Y Manito: Zuid-Amerikaanse klanken met Gipsy temperament

Algemeen

KESTEREN - Na de succesvolle Keltische avond in Dopshuis Ochten organiseert het Cultureel Comité Neder-Betuwe een Zuid-Amerikaanse avond in Dorpshuis Kesteren.

Claudia, zangeres en harpiste & Manito,v eelzijdig gitarist en componist zijn beiden dynamische virtuozen. Ze hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela.

Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp.
Men is welkom op zaterdag 23 november vanaf 19.30 uur in de Serrezaal van het Dorpshuis in Kesteren aan de Nedereindsestraat 27a. Het concert begint om 20.00 uur. De kosten voor volwassenen 12,50 euro per persoon, tot en met 18 jaar 7,50 euro. Wilt u verzekerd zijn van een plaats voor dit boeiende concert dan kunt u altijd via Inge Smit per email reserveren op:ccnedbet@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant