OKA en het Autisme Belevings Circuit

Algemeen

BUREN/MAURIK - Donderdag 19 september bood OKA Buren het ABC (Autisme Belevings Circuit) aan. Deze werd gegeven door MEE Gelderse Poort. Het begon met een uitleg van Brainblocks.

Hoe zien de verbindingen in het hoofd van iemand met autisme eruit? En waarin verschilt dit met iemand zonder autisme? Brainblocks laat op een eenvoudige manier zien dat de hersenen in het hoofd van iemand met autisme anders werken dan van iemand zonder autisme. En dat is direct de grondslag van het ABC. Als je dat weet, ontstaat er begrip voor elkaar, ontstaat er wederzijds respect en is het mogelijk om verbinding te krijgen. Dit heeft een positief effect op de communicatie en het samenleven of samenwerken met een partner, familielid, vriend(in) of collega met de diagnose autisme. De deelnemers waren verrast door de ervaring en de gevoelens van frustratie en irritatie die ze door de opdrachten opdeden. Als je deze frustratie of wanhoop hebt ervaren, weet je ook dat mensen met autisme deze gevoelens voortdurend in vele (alledaagse) situaties meemaken.Voor iedereen die graag deel zou willen nemen aan het ABC, hebben we goed nieuws, in 2020 biedt OKA Buren het ABC weer aan.

Op donderdagavond 21 november, is de volgende thema-avond ‘Hoe overleef ik de feestdagen?’. E. Raaijmakers van stichting OOK komt voor een avondje tips en uitdagingen om samen te zorgen dat de feestdagen fijne dagen worden met minder gestress. Iedereen is er welkom! Inloop 19.30 uur met koffie, thee en wat lekkers in De Brede Shool, Homoetsestraat 38b, Maurik. Info: www.okaburen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant