Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een stadsquiz team aan het werk op locatie. (foto: Bart Witters)
Een stadsquiz team aan het werk op locatie. (foto: Bart Witters) (Foto: Bart Witters)

Stadsquiz Rhenen – Een daverend succes

RHENEN - De eerste Stadsquiz Rhenen (www.stadsquizrhenen.nl) is een daverend succes geworden. Op 1 november hebben in totaal 35 teams met gemiddeld 10 tot 15 mensen per team een schitterende avond gehad.

Meer dan 425 mensen hebben deelgenomen! De afgelopen weken en in het bijzonder op 1 november was Rhenen in de ban van de Stadsquiz. RTV Utrecht heeft het vrijdagmiddag 1 november als een nieuwsitem gebracht.

Een grote verscheidenheid aan teams had zich ingeschreven van vriendenclubs tot straten en van verenigingen tot families. Voorbeelden: de wijk de Horst in Achterberg, de medewerkers van de ambulance, het Cuneragilde, medewerkers en ouders van verschillende lagere scholen, medewerkers van de voedselbank, de groep 50+, sportvereniging, et cetera.

De verschillende teams hebben tegen elkaar gestreden door vragen en opdrachten in verschillende categorieën in teamverband te beantwoorden of uit te voeren. Teams hebben de vragen en opdrachten uitgevoerd op een zelfgekozen locatie. In de aanloop van de Stadsquiz zijn ook reeds opdrachten verstrekt. Zo moest een rebus worden opgelost door in de etalages van de winkeliers in Rhenen informatie op te halen.

Verbinden was het belangrijkste doel van de Stadsquiz. De Lionsclub De Grebbeleeuw, het Cultuurplatform Rhenen en mensen betrokken bij de Pubquiz hebben het evenement bedacht om meer saamhorigheid te creëren in Rhenen. Het winnende team gaat naar huis met een geldprijs van tweeduizend euro, te besteden aan een goed lokaal doel. Op vrijdagavond 22 november vindt de bekendmaking en de prijsuitreiking plaats in Bollee.

Meer berichten