Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rollatorgebruikers. (foto: Stichting Gezondheid)
Rollatorgebruikers. (foto: Stichting Gezondheid) (Foto: stichting gezondheid)

Rollator afstellen in Dodewaard

DODEWAARD - Op donderdagmiddag 21 november houdt het Repair Café Neder-Betuwe samen met zorgcentrum De Appelhof in Dodewaard, een rollatormiddag. Het gebeurt regelmatig dat de afstelling van rollators te wensen overlaat, vooral als deze niet is aangeschaft via een erkende dealer. Vaak zie je dat de handvatten meer op ellebooghoogte staan dan ter hoogte van de pols.

Een gebruiker moet zo rechtop mogelijk staan met de voeten tussen de achterwielen van de rollator. Wanneer de armen recht langs het lichaam hangen, moeten de handvatten ter hoogte van de polsen komen. Alleen op deze manier staat de rollator op de juiste hoogte. Wanneer de handvatten vastpakt worden, zijn de armen licht gebogen. Zo kan op de rollator gesteund worden.

Een verkeerde afstelling kan een negatief effect hebben op de mobiliteit, maar is soms zelfs gevaarlijk. Gebruikers kunnen nu hun rollator kosteloos laten nakijken en afstellen door technische vrijwilligers onder het toeziend oog van een fysiotherapeut. Men kan van 14:00 - 16:00 uur terecht op De Steegakker 11 in Dodewaard. Voor vragen mailen naar: repaircafenebe@gmail.com.

Meer berichten