Logo gemeentenieuwsonline.nl

'Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen'

Boek
Boek

RHENEN - De Stichting Publicaties Oud Rhenen presenteert in samenwerking met de stichting Matrijs, uitgever van talrijke boeken over de Cultuurhistorie van Rhenen, een standaardwerk 'Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen'.

De presentatie vindt plaats op de vriendenavond van de Stichting Vrienden van de Cunerakerk op vrijdag 15 november van 20.00 tot 21.30 uur in de Cunerakerk. De avond staat in het teken van de restauratie van het doksaal. Kunsthistoricus Anton van Run, auteur en onderzoeker, spreekt in een korte lezing over zijn onderzoek naar de weggehakte reliëfs van het doksaal in de Rhenense Cunerakerk die tijdens de beeldenstorm zijn verdwenen.

Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden door Toine Maas, uitgever, aan wethouder Hans Boerkamp. Voor en na de lezing klinkt muziek van het Concert Duo Dolce Vita, Maurice Bonnemayers (piano) en Lan Lie (fluit). Zij brengen intermezzi ten gehore van J.S. Bach, Franz Schubert, Camile Saint-Saëns en eigen muziek van Maurice Bonnemayers.

De toegang is gratis. Om 19.30 uur is de kerk open. Om 21.30 is er gelegenheid om het boek aan te schaffen voor 24,95 euro (alleen contante betaling mogelijk).

Stichting Vrienden van de Cunerakerk zet zich in voor behoud en onderhoud van de Cunerakerk. Daarnaast streeft de stichting naar zoveel mogelijk Rhenenaren te interesseren voor de cultuurhistorische rijkdom van de kerk. Het rijkbewerkte doksaal is dringend aan onderhoud toe. Daarom wordt een beroep gedaan op financiële ondersteuning vanuit de samenleving. Draagt u de Cunerakerk een warm hart toe? Meldt u dan aan als vriend!

Meer berichten