De kinderen proberen de 'lift' omhoog te laten gaan. (foto: Ellen Weel)
De kinderen proberen de 'lift' omhoog te laten gaan. (foto: Ellen Weel) Foto: Ellen Weel

Kunsteducatie op de Prins Willem Alexanderschool in Echteld

Algemeen

ECHTELD - Donderdag 10 oktober was het een bijzondere dag op de Prins Willem Alexanderschool. Op deze dag kregen alle kinderen een gastles in het kader van kunsteducatie. Het thema van de lessen was gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek; ‘Reis je mee’.

Groep 1-2-3 heeft wondertrommels (zoötroop is de officiële naam) gemaakt. De kinderen kleurden plaatjes en plakten ze aan de binnenkant van een ronde zwarte kartonnen koker. Daarna kwam het grote wonder moment, want als je de koker rond laat draaien komen de tekeningen tot leven. Op deze manier hebben de kinderen kennis gemaakt met de basis voor animatie.

In groep 4-5 zijn de kinderen aan de slag gegaan met luchtfotografie. Naar aanleiding van het boek ‘Abeltje’ waarin een jongen met een lift de lucht in reist, hebben de kinderen van kosteloos materiaal allerlei verschillende liften gemaakt. Samen werd bekeken en gewogen welke lift het meest geschikt was om de lucht in de gaan. Aan een tros met helium gevulde, ballonnen werd een zelfgemaakte lift, gevuld met een kleine camera, de lucht in gelaten. Alle kinderen werden vanuit de lucht op de foto gezet. Op deze manier hebben de kinderen een versimpelde vorm van een drone na gemaakt.

In groep 6-7-8 kregen de kinderen een workshop ‘Papieren stroomcircuits’ maken. De kinderen hebben een kaart met lampjes gemaakt. Ze ontwierpen een (land)kaart, waarna ze op de achterkant met speciaal materiaal het stroomgeleidend maken. Het resultaat van deze workshop was een lokaal vol met prachtige lichtgevende kaarten!

Uitgelicht

Digitale krant