Logo gemeentenieuwsonline.nl
Niek Baar.
Niek Baar. (Foto: nb)

Concert solisten Concertgebouw Kamerorkest en violist Niek Baar

RHENEN - Zaterdag 26 oktober geven solisten van het Concertgebouw Chamber Orchestra (CCO) samen met violist Niek Baar een concert in de Cunerakerk van Rhenen. Al vele decennia treedt het CCO over de hele wereld op met vooraanstaande solisten en dirigenten.

Het was De Efteling die Niek Baar op het spoor van de klassieke muziek bracht: 'Toen ik daar het spookhuis zag en ik een skelet op de viool de Danse Macabre van Saint-Saëns hoorde spelen, was ik om. Die verliefdheid op de viool is altijd gebleven.' Als achtjarig jongetje werd hij leerling van de School voor Jong Talent van het Haags Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan hetzelfde instituut en studeerde af aan het Hanns Eisler-Conservatorium van Berlijn met de hoogst mogelijke cijfers. Niek heeft diverse concoursen op zijn naam staan, waaronder de International Solo Bach Competition in Londen, de Kersjesprijs in 2015 en in 2018 het prestigieuze Oscar Back Concours. Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi uit het jaar 1729.

'The Lark Ascending' staat al jaren in de top-10 van de Hart & Ziel-lijst van Radio 4. Het stuk verklankt het opvliegen en steeds hoger stijgen van een leeuwerik. Ook in de andere stukken op het programma speelt de viool een hoofdrol.

Programma:
Telemann: Don Quixote Suite
Chausson: Poème
Vaughan Williams: The Lark Ascending
Bach: Vioolconcert in E

Entree 28 euro / CJP/student 14 euro / Jeugd tot en met 18 jaar gratis. Prijzen inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Informatie en kaarten www.klassiekaanderijn.nl.

Meer berichten