Logo gemeentenieuwsonline.nl
Carel ter Linden. (foto: Patricia Börger)
Carel ter Linden. (foto: Patricia Börger) (Foto: Patricia Börger)

Carel ter Linden in De Vlam Rhenen over 'Bijbelse Miniaturen'

RHENEN - De Vlam, Centrum voor Cultuur en Bezinning aan de Beukenlaan 2, Rhenen nodigt belangstellenden uit voor Carel ter Linden op zaterdag 19 oktober,15 uur. Na afloop van zijn lezing is er gelegenheid tot ontmoeten en napraten onder het genot van een drankje.

Carel ter Linden is naast predikant ook schrijver. Na ‘Wat doe ik hier in godsnaam?, een persoonlijk verslag naar zijn spirituele zoektocht’ staat 19 oktober zijn meest recente boek ‘Bijbelse miniaturen’ centraal.

Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk, maar horen tot het cultureel erfgoed van onze samenleving, waarvan de oorsprong ligt bij het bijbelse volk Israël. Het gaat om unieke, niet-zozeer historische, maar bééldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij kunnen leren met deze aarde en alle leven om te gaan.

Deze wijsheid wordt in deze verhalen gezien als afkomstig van een ‘God’, die in die verhalen af en toe het woord neemt. Een gedachte die voor niet-gelovigen ondenkbaar is. Maar ook een toenemend aantal gelovigen kan met een ‘God’ als een bovennatuurlijke werkelijkheid, die deze wereld geschapen heeft en daarin op wonderbaarlijk ingrijpt, dikwijls niets beginnen. Maar blijft ons dan nog zoiets over als geloof dat richting kan geven aan ons leven?

Carel ter Linde (1933) groeide op in Den Haag en was zestien jaar lang predikant aan de Kloosterkerk in Den Haag.

Bijdrage in de kosten: €9,--/€6,-- leden.

Meer berichten