Logo gemeentenieuwsonline.nl
Donna&Dwars in Concert. (eigen foto)
Donna&Dwars in Concert. (eigen foto) (Foto: eigen beheer)

De Tollekamp getrakteerd op concert van Donna & Dwars

RHENEN - Het was een avond vol muziek voor de bewoners van het zorgcentrum De Tollekamp in Rhenen. Dwarsfluitensemble Donna & Dwars onder leiding van Iris van der Wardt trakteerde alle aanwezigen op een concert waarbij wereldberoemde stukken vertolkt werden.

Met Schubert’s Marche Militaire, Mozart’s ouverture van de opera Figaro en Vivaldi’s virtuoze fluitconcert Il Gardelino, waarbij de fluit het kwetteren van een vinkje imiteert. Ook highlights uit Broadway musicals, als de klassiek/jazzy componist Gershwin met zijn beroemde Summertime. De bewoners genoten zichtbaar en er werd zelfs soms zachtjes meegeneuried bij herkenbare melodieën.

Meer dan twaalf enthousiaste fluitisten uit de gehele regio vormen al jaren een hecht ensemble en bespelen naast de dwarsfluit vaak ook piccolo, alt- en basfluit. Extra speciaal voor dit concert was de toevoeging van cello en contrabas. De volle diepe klanken van deze strijkers mengden met de kleuren van de fluit en gaven een geweldige dimensie aan het orkest. Wie meer wil weten of mee wil spelen: donnaendwars@gmail.com of 06 28430027.

Meer berichten