Logo gemeentenieuwsonline.nl

Samen trappen we ALS de wereld uit! Doneer jij ook?

LINGEWAARD - "Onze broer, vriend, papa, man en zoon, Bram Emmerzaal heeft twee jaar geleden de diagnose ALS gekregen. We kunnen niets doen. Maar wel de Mont Ventoux fietsen samen met Bram om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting ALS! Samen trappen we ALS de wereld uit! Doneer jij ook?"

Deze woorden staan als startschot op de facebook pagina "allesvoorBram" op www.facebook.com/allesvoorbram voor een geweldig actie, maar vervelende en vrijwel onbekende ziekte ALS. Voor deze actie wil Bram de Mon Ventoux beklimmen met familie en vrienden. Met 16 deelnemers willen ze een groot bedrag binnen halen. Ze hebben 1500 euro per deelnemer nodig om te starten, die symbolisch staan voor de 1500 mensen in Nederland die de diagnose ALS hebben.

Toen Rob Roelofs en Wout van Riel dit hoorde, aarzelde ze geen moment en kwamen ze met de koppen bij elkaar. Rob, die eigenaar is van dagbesteding en coaching bedrijf Werkkans, zet zich graag in voor maatschappelijke doelen. "Kansen geven aan iedereen. Dit is een visie van mijn bedrijf! Hierbij heeft hij al meerdere goede doelen gesteund, maar dit wordt toch mijn grootste goede doel! Vooral omdat ik Bram van vroeger ken, en ook hier veel op het bedrijf heb gelopen."

Dit geldt ook voor Wout van Riel. Eigenaar van dagbesteding de Kweekvijver uit Gendt. "We willen graag wat doen voor Bram en verbinden onze bedrijven, die beide mensen met een achterstand ondersteunen. En mensen werk biedt in resocialisatie. Rob steunt de actie met zijn dagbesteding. Hij werkt veel in de groenvoorziening met de mannen, maar maken met slecht weer ook producten van hout en staal voor klanten. Bij elke klant vragen wij een donatie voor 'allesvoorbram', die ten goed komt voor stichting ALS. Met elke donatie die we krijgen, zal Werkkans de donatie verdubbelen tot 25,- euro. "We zijn vorige week gestart toen de facebookpagina van Bram de lucht in ging. Zonder Bram wat te zeggen, hadden we al snel ruim 250 euro opgehaald. En onze deelnemers in de dagbesteding hebben de helft van hun fooienpot gedoneerd aan Bram. Geweldig en kippenvel", aldus Rob en Wout. Ons doel is dat we minimaal één persoon kunnen laten starten, maar hopen natuurlijk op meer."

Wout van Riel zal met zijn actie ook donaties vragen aan klanten, maar maakt ook nog een speciale 'Bramburger', die hij zal verkopen. Alles over de burger zal bekend worden gemaakt op facebook.

Heeft u nou ook een tuin die winterklaar gemaakt moet worden? Of wil u ook iets doen voor deze vreselijke ziekte? Vraag naar de mogelijkheden op www.facebook.com/Werkkans of info@werk-kans.nl Wil u nou gelijk een donatie doen, zodat de 16 deelnemers kunnen starten om de top te bereiken! www.tourduals.nl/team/alles-voor-bram/doneren.

Wilt u op de hoogte blijven? Ga dan naar www.facebook.com/allesvoorbram, like de pagina dan trappen we samen ALS de wereld uit!

Meer berichten