Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wedstrijdseizoen Elster Ponyclub weer van start

ELST - Op zondag 6 oktober is een 54-tal ruitertjes weer begonnen om de fel begeerde titel van clubkampioen. Gelukkig beschikt manege De Hoeven over een prachtige binnenbak, want de weergoden lieten het niet toe om deze zondag buiten te rijden.

Elk jaar wordt een zestal wedstrijden gereden, drie dressuur- en drie springwedstrijden. Om voor het clubkampioenschap in aanmerking te komen, moeten de ruitertjes minimaal twee dressuur en twee springwedstrijden meerijden. De vakkundige jury deze dag had de handen vol om toch een juiste plaatsing in verschillende groepen op een juiste manier te beoordelen. Gelukkig hebben familie leden, vrienden en kennissen gezorgd dat de ruitertjes voldoende belangstelling hadden. Dit bleek ook tijdens de bekendmaking van de plaatsing waar het applaus duidelijk hoorbaar aanwezig was.

De volgende wedstrijd is de eerste springwedstrijd en deze is gepland op zondag 10 november. "Mocht u ook eens genieten van de jeugdige ruiters, u bent deze dag welkom. De uitslagen van de eerste dressuurwedstrijd is als volgt:

Groep 1: 1ste Charlotte Scholten, 2e Kiki Jansen en 3e (ex aequo) Eveline van Wichem en Jorinde van Regteren.

Groep 2: 1ste (ex aequo) Femke Schut en Zoe Verhaaf, 3e Nina Jongerius

Groep 3: 1ste Anouk van der Heijden, 2e Brechje Thannhauser

Groep 4: 1ste Marijn Kivits, 2e (ex aequo) Fleur Hansen en Amber van Workum

Groep 5: 1ste Jade Wijnhoven, 2e Yara Grootaarts, 3e Froukje van Hattum

Groep 6: 1ste Myrthe Peters,2e Guusje Roelofs

Groep 7: 1ste Kania Peters, 2e Eline Poppelaars, 3e Bregje van Zadelhoff

Groep 8: 1ste Ingrid Wortel, 2e Isabel Strik

Meer berichten