Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nieuwe expositie met werk van Nienke Wiering en Nienke Faber

ELST - Er is een nieuwe expositie met werk van Nienke Wiering (fotografie) en Nienke Faber (keramiek) bij Tertzio, zorglocatie van Attent Zorg en Behandeling, in Elst.

Op dinsdag 8 oktober om 10.30 uur is er een feestelijke opening van de expositie bij woonzorglocatie Tertzio in Elst. Met prachtige foto’s, zwart-wit en kleur, gemaakt door Nienke Wiering. In de vitrines staat keramiek gemaakt door Nienke Faber.


Nienke is een professionele fotograaf die fotografeert voor zowel bedrijven als particulieren. Daarnaast geeft zij fotografiecursussen en workshops. Eén serie, gemaakt in de studio, gaat over inwoners (van Valburg/Overbetuwe) met een link naar hun beroep of passie. De andere serie gaat over inwoners op een plek waar ze zich thuis voelen.


Na veel tekenen en schilderen is Nienke in 1981 ruimtelijk gaan werken. Sinds 1991 geeft zij les aan verschillende keramiekgroepen binnen Valburg en vanaf 1999 werkt Nienke vanuit eigen atelier. Thema’s in haar werk zijn onder meer abstracte vormen, dieren en de vrouwentorso. Om het materiaal te laten spreken en in beweging te zetten bewerk zij de klei ruw en glad, met woeste bewegingen of strakke lijnen. Zij houdt van de sfeer van archeologische vondsten, waar begrippen van oud en nieuw met elkaar verbonden lijken.

De expositie is ongeveer drie maanden te zien in en rond het Grand Café van Tertzio. Iedereen is welkom bij Attent Zorg en Behandeling, Woonzorglocatie Tertzio aan de Bachstraat 29 in Elst.

Meer berichten