Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opgraving tijdens de Nationale Archeologiedag. (foto: Ivo Hutten)
Opgraving tijdens de Nationale Archeologiedag. (foto: Ivo Hutten)

Nationale Archeologiedag: opgraving bijzondere waterput in Park Lingezegen

ELST - Op 12 oktober organiseert Park Lingezegen voor de derde keer op rij een speciaal event tijdens de Nationale Archeologiedagen! Na de Merovingische kralenprocessie van 2017 en de publieksopgraving van 2018, komt er dit jaar een kleine opgraving van een bijzondere waterput uit de 17e of 18e eeuw.

Bijzonder, omdat we nog niet weten hoe deze put precies in verband staat met vondsten uit de directe omgeving. Park Lingezegen wil de put op termijn opnemen in de plaatselijke erfgoedbeleving.

Tijdens de opgraving op 12 oktober, die door vrijwilligers onder leiding van Greenhouse Advies zal worden uitgevoerd, zijn onder andere de archeologen van Rubicon Erfgoed aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de vondst van de put, de plannen voor de inrichting van de omgeving en archeologie in Park Lingezegen. Daarnaast is de ontvangstlocatie de ideale plek om de nieuwe archeoroutes te gaan wandelen, zodat je zelf op ontdekkingstocht kan gaan langs de archeologische wonderen van Park Lingezegen.

Zien we je tijdens de Nationale Archeologiedagen? Je bent welkom tijdens de opgraving van de waterput op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur, achter het erf aan Rijksweg Noord 123 in Elst. Voorafgaand aan de opgraving en daarna kun je natuurlijk naar hartenlust wandelen over onze archeoroutes! Meer informatie: https://parklingezegen.nl.

Meer berichten