Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lekker lezen met de Boekenbende.
Lekker lezen met de Boekenbende.

Boekenbende zoekt enthousiaste lezers

ELST - Op vrijdag 8 november start de Boekenbende in Bibliotheek Elst. De Boekenbende is een leesclub voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Samen leren ze boeken op een heel bijzondere manier kennen.

Tijdens de Boekenbende komen verhalen uit boeken tot leven door middel van spelletjes, gesprekken en opdrachten, zoals een schrijfopdracht of speurtocht. De kinderen proberen samen met een vrijwilliger van de bieb vragen te beantwoorden als ‘Wat zou jij doen als jij de hoofdpersoon was?” of “Welke boodschap zou de schrijver kinderen met dit verhaal willen meegeven?". Ook zoekt de groep moeilijke woorden op en neemt contact op met de schrijver.


De ervaring is dat kinderen door de Boekenbende meer leesboeken gaan lezen en daarmee ook vaker de bibliotheek bezoeken. “Mijn kind leest sinds hij bij de Boekenbende zit weer boeken in plaats van alleen maar Donald Ducks”, aldus een ouder.

Aanmelden
De Boekenbende komt elke tweede vrijdag van de maand bij elkaar in Bibliotheek Elst van 15.30 tot 16.30 uur. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 8 november. Er is plek voor zes kinderen. Aanmelden kan vóór 1 november in de bibliotheek of via elst@obgz.nl. Op zoek naar leuke jeugdboeken? Kijk op www.obgz.nl/leestips voor interessante leestips.

Meer berichten