Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eric Vloeimans met Oliver's cinema. (foto: Corbino)
Eric Vloeimans met Oliver's cinema. (foto: Corbino) (Foto: Corbino)

Eric Vloeimans - Oliver's Cinema

ELST - Zaterdag 12 oktober om 20:30 uur treedt Oliver's Cinema voor u op in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl inclusief drankje voor 19,50 euro.

Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese muziekwereld. Volgens de Volkskrant bezit hij “een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden.” Met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann formeerde hij een paar jaar geleden een nieuw ensemble: Oliver’s Cinema.

Filmische muziek

Het bleek een gouden greep; de klanken van deze drie topmusici vloeien naadloos samen. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films.

De achtergronden van de muzikanten vloeien muzikaal samen. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. Het lenige geluid van de cello, de wonderschone improvisaties van de accordeon en de fluwelen tonen van de trompet zorgen voor een verfrissend origineel geluid.

De pers over Oliver’s Cinema:

“Het trio staat voor muziek, waarin de achtergronden van de drie uitvoerders, jazz en klassiek samenvloeien. Een overweldigende belevenis.” – Jazzenzo.

Meer berichten