Logo gemeentenieuwsonline.nl
Walter Uitterhoeve. (foto: Wilfried Uitterhoeve)
Walter Uitterhoeve. (foto: Wilfried Uitterhoeve) (Foto: Wilfried Uitterhoeve)

Lezing Johan van Oldebarnevelt bij Kinkelacademie Bemmel

BEMMEL - De executie van Johan van Oldenbarnevelt. Vindt u dit ook zo'n interessant onderwerp uit de geschiedenis? Dan bent u op maandag 7 oktober welkom bij een lezing door mr. dr. Wilfried Uitterhoeve.

Een korte samenvatting door hemzelf: Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd Johan van Oldenbarnevelt, na meer dan 30 jaar leiding te hebben gegeven aan de Zeven Provinciën die zich van het Spaans-Habsburgse bewind hadden losgemaakt, op het Haagse Binnenhof onthoofd. De executie was het sluitstuk van een heel complex van steeds hoger opgelopen binnenlandse conflicten van allerlei aard. Wat waren dat voor conflicten? Tussen welke partijen en protagonisten; hoe kon het komen tot een gevangenneming, doodvonnis en executie?

De lezing is in De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel. Aanvang: 20.00 uur. De lezing duurt een uur. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief kopje koffie/ thee voor aanvang) via www.dekinkel.nl en bij boekhandel De Toren van Bemmel.

Meer berichten