Van links naar rechts: Geeuwke van der Heide, Yvonne Kuster, Wim Thuss, Tjebbe Kersten. (foto: Frank Streng)
Van links naar rechts: Geeuwke van der Heide, Yvonne Kuster, Wim Thuss, Tjebbe Kersten. (foto: Frank Streng)

Vijfentwintigste kruisboogmarathon verschoten in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - De 25e editie van de Bemmelse Kruisboogmarathon werd bij sv. Op de Korrel verschoten op de jaarlijkse derde zondag van september, waarbij dertien schutters aan de start verschenen na wat afmeldingen. Een ware slijtageslag door de 250 schoten, voor lichaam en geest. Want zie de concentratie er maar eens honderd procent op te houden, die zes uur, 250 keer spannen, aanleggen, richten en schieten.

Het lukte de meeste schutters, waarbij er zelfs topscores werden neergezet tot nabij de hoogst haalbare resultaten per serie. Uiteindelijke winnaar was Geeuwke van der Heide met een score van 2462 punten van de maximaal te behalen 2500. Hij wist zijn zes series het meest constant te houden zonder uitglijders, waardoor er op de concurrenten telkens een beetje uitloop was. Na zes series was zijn voorsprong op de nummer twee dan ook 20 punten, namelijk 2442 voor Wim Thuss. Derde werd Yvonne Kuster, lid van Op de Korrel, met 2439. De laatste serie liep wat lastig, waardoor ze wat terrein verloor en Wim haar voorbij stevende. Maar Yvonne eindigde ook als beste dame, waarvoor zij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Vierde algemeen, maar derde bij de mannen, eindigde Tjebbe Kersten. Wel een spannende strijd met Pierre van der Heide, waar Tjebbe halverwege de wedstrijd aan voorbij ging en met zes punten van wist te winnen.

En dan de strijd tussen de trotse organisator Bart Wolters en dochter Sascha, omdat hun scores erg dicht bij elkaar lagen. “Het was 3 – 3!”, zei hij uiteindelijk, waarmee hij aangaf dat ze beiden drie van de zes series van elkaar gewonnen hadden. Volledige uitslagen staan op www.svopdekorrel.nl.

Uitgelicht

Digitale krant