Grootmoeders spullen. (foto: Dini Huijbers)
Grootmoeders spullen. (foto: Dini Huijbers)

Grootmoederstijd- en antiekmarkt in Slijk-Ewijk

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Wat was een avondje op visite bij opoe (voor sommigen oma) vroeger toch gezellig. Eerst een kopje koffie met een koekje en om half tien lag er een goudreinet klaar op de fruitschaal. Die had ze overdag al uit de kelder gehaald, zodat hij niet meer zo koud zou zijn.

In die tijd was het nog niet de gewoonte om iets lekkers of een drankje te nemen ’s avonds. Maar de sfeer was toch geweldig bij het snorrende kolenkacheltje en tussen al die mooie oude spullen die ze had.

Om die sfeervolle tijd nog eens te beleven heeft het bestuur van Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk weer een gezellige markt georganiseerd met spullen uit grootmoeders tijd en antiek. Er worden geen zelfgemaakte en nieuwe spullen verkocht. Ook meubels zijn niet toegestaan. Dat wordt dus weer echt snuffelen en terug in je herinneringen gaan tussen de oude spullen en wat is het dan leuk als je iets vindt dat je nog kent van vroeger of iets dat je spaart.

Na afloop van de markt is het gezellig om nog even na te praten en je gekochte spullen te bewonderen, terwijl je geniet van een kop koffie of wat te eten of drinken in de sfeervolle serre van het dorpshuis.

Het adres van Dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De markt is op zondag 6 oktober van 11.00-16.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant