Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Paul ten Broeke, TBfotografie)
(foto: Paul ten Broeke, TBfotografie)

Koorproject De Toekomst van een Verleden

BEMMEL - Herdenk en zing mee in een uniek concert! In mei 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De toekomst van een verleden heeft voor dat herinneringsmoment een uniek koorproject ontwikkeld.

Het concert vindt plaats in Theaterkerk Bemmel (gemeente Lingewaard) op 8, 9 en 10 mei. Duitse en Nederlandse zangers verklanken dan samen vrede, vrijheid en verzoening in een cross over van pop, kleinkunst en klassieke koormuziek. We verbinden dat met beeldende kunst en poëzie. Voorafgaand is er op 2 mei een herdenkingstour langs Duitse en Nederlandse begraafplaatsen. Waar ook de Marigold memorial symbool deel van uit gaat maken.

Wil jij meedoen aan dit bijzondere project? Meld je dan snel aan! De vijftig plekken zijn bijna vergeven. De zangrepetities beginnen op 15 september. Alle verdere informatie en een aanmeldingsformulier staan op www.detoekomstvaneenverleden.nl.

Initiatiefnemer voor dit project is Bianca van Dreumel, regisseur en ontwikkelaar van koorprojecten. Haar drive zit in het verbinden van mensen om verschillen te overbruggen. Voor dit project werkt ze samen met Ruben Smits die de artistieke leiding heeft, zangcoach Elke Rouwmaat, musicus Christoph Mac-Carty en leden van het Nijmeegs Studentenorkest.

Het project 'De Toekomst van een Verleden' wordt mogelijk gemaakt door het Interreg v a - Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Nadere informatie te verkrijgen bij Bianca van Dreumel, initiator en regisseur: 06 10446459 en Mireille van Kempen, organisatie en administratie: info@detoekomstvaneenverleden.nl.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De Oranjevereniging in Slijk-Ewijk houdt op zaterdag 14 september de maandelijkse bingoavond in Dorpshuis Beatrix.

Er zijn weer leuke en diverse prijzen te winnen tijdens de bingo. Denk bijvoorbeeld aan geldprijzen, salades, vleesschalen en tassen met levensmiddelen. De bingo start om 20:00 uur, vanaf 19:00 uur is de zaal geopend. Het adres van Dorpshuis Beatrix is Dorpsstraat 15, Slijk-Ewijk.

Meer berichten