Logo gemeentenieuwsonline.nl
Stoppelhanensoep. (foto: Hennie van Diest)
Stoppelhanensoep. (foto: Hennie van Diest)

Strooifeest, een nieuwe traditie in Randwijk?

RANDWIJK - Misschien is het wat voortvarend om het al een traditie te noemen maar op 10 augustus werd het strooifeest voor het tweede jaar gehouden op het stoppelveld van de familie Van Lonkhuizen aan de Achterstraat.

Bij een strooifeest horen speciale sporten, te weten gaffel gooien en strobaal werpen, waarmee heuse bekers konden worden gewonnen. De circa honderd aanwezigen konden ook genieten van gerechten, zoals oersoep en stoppelhanensoep. Bij alles was er accordeonmuziek op de achtergrond. Ook konden de basis-stappen van de Valeta-wals worden geleerd. Hopelijk zitten die volgend jaar nog in het hoofd, want de organisatoren willen zeker doorgaan.

De graanoogst is vanouds voor boeren een mooie maar spannende tijd in het jaar. Lukt het op tijd alles van het land te krijgen of gooit een onweersbui roet in het eten? Andere boeren staan te wachten en houden in de gaten hoe het gaat, want zij willen graag hun stro-voorraad aanvullen. Het strooifeest is bedoeld om die spanning en de goede afloop te vieren.

Meer berichten