Logo gemeentenieuwsonline.nl
Distelvlinder.
Distelvlinder.

Dierengeluiden Vindertuin? Ja graag!

HETEREN - De dagen worden duidelijk korter, om negen uur is de zon alweer onder de horizon verdwenen. De vakantie is ook al afgelopen, we zijn bijna allemaal alweer aan het werk en de kinderen gaan alweer naar school. Ja de zomer was dit jaar mooi en soms een beetje erg warm.

"We hopen natuurlijk op nog enkele mooie weken zodat we nog veel van de zon kunnen genieten. Er zijn nog steeds mooie wilde bloemen en ook de vlinders zijn in deze tijd van het jaar nog steeds actief. De attalanta, de dagpauwoog en de distelvlinder vliegen juist nu, soms wel tot in oktober. Wij bij Landgoed Overbetuwe zijn bezig een vlindertuin in de buurt van de boerderij te maken. Als je dat een beetje goed wil doen vergt dat echt behoorlijk veel werk. Omdat we niet zo veel tijd hebben, we zijn tenslotte allemaal vrijwilligers, kost dat wel wat tijd. Is er misschien iemand die wat tijd heeft én interesse in vlinders en hun waardplanten die ons wil helpen de vlindertuin te realiseren, dan horen wij dat graag.

De vlindertuin wordt onderdeel van de kinderboerderij en deze ligt aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren en is telefonisch te bereiken op 026 4720707. Krijgt u daar geen gehoor dan kunt u bellen met Pieter 06 22437794; hij probeert de tuin gestalte te geven, of met onze NME-gids 06 51628846. We hopen met deze vlindertuin een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de vlinders in Nederland, want helaas lopen bij elke telling de aantallen nog steeds terug."

Meer berichten